Makuuhuone uuteen uskoon pienillä muutoksilla

Pitkän päivän jälkeen mikään ei tunnu yhtä ihanalta paikalta kuin oma makuuhuone. Oli makuuhuoneessa tarkoitus sitten työskennellä, lukea kirjaa tai vain nukkua, on äärimmäisen tärkeää luoda sinne viihtyisä ympäristö.

Nykyään makuuhuone on yhä enemmän huone siinä missä muutkin eikä vain yksityinen tila, joten sen suunnitteluun panostetaan enemmän kuin koskaan.

Ellei makuuhuoneen kokonaisvaltainen remontti tällä erää ole vaihtoehto, kannattaa siinä tapauksessa pohtia, millä muilla keinoin makuuhuoneen tunnelmaa ja viihtyisyyttä on mahdollista parantaa.

Jo pienillä muutoksilla voi saada aikaa suuria ihmeitä, eikä se vaadi välttämättä kovinkaan suurta rahallista sijoitusta. Seuraavaksi esitellään muutamia vaihtoehtoja, joiden avulla makuuhuone muuntautuu tyylikkääksi viihtyisyyden tyyssijaksi vähällä vaivalla.

Yksi selkeä katseenvangitsija

On hyvin tyypillistä, että makuuhuoneeseen kertyy ajan myötä monenlaista roinaa. Myös sisustus- ja remontti-innostus voi helposti kuohahtaa yli äyräiden, jolloin yhteen makuuhuoneeseen on tungettu liian paljon erilaisia ideoita.

Makuuhuone on kuitenkin parempi pitää pelkistettynä, jonka vuoksi suositeltavampaa onkin valita tilaan vain yksi selkeä huomiota herättävä yksityiskohta.

Huoneeseen voi remontoida esimerkiksi tiiliseinän kauniilla valaistuksella tai erityisen näyttävän sängyn rungon. Kun huomiosta kilpailevat liian monet yksityiskohdat samanaikaisesti, on kokonaisuus auttamatta sekava. Hyvän unen kannalta tätä kannattaa välttää kaikin mahdollisin keinoin.

Kiinnitä huomiota väreihin

Makuuhuone jos mikä on tila, jossa oikeilla värivalinnoilla on merkitystä. Oli kyse sitten aikuisten tai lasten makuuhuoneesta, on oikeanvärisillä seinillä ja värimaailmalla ylipäätään suuri vaikutus unenlaatuun. Makuuhuoneen seinät kannattaakin maalata tai tapetoida rauhallisilla ja neutraaleilla väreillä.

Viime aikoina erityisen trendikkäitä ovat olleet erilaiset vaalean sävyt ja etenkin greige, jossa yhdistellään beigeä ja harmaata. Myös luonnollisia vihreän ja keltaisen sävyjä näkee nykyään paljon. Voimakkaita päävärejä on syytä välttää, sillä ne voivat stimuloida mieltä liiaksi tehden rentoutumisesta hankalampaa.

Älä unohda kattoa

Makuuhuone on kotona se huone, jossa tulee tuijoteltua kattoa enemmän kuin missään muussa tilassa. Usein kattoon kiinnitetään kuitenkin aivan liian vähän huomiota.

Mikäli suinkin mahdollista, kannattaa makuuhuoneen sisäkattoon kiinnittää aivan erityistä huomiota. Erilaiset paneelit ja rimat voivat tuoda kattoon mielenkiintoisuutta, jonka lisäksi myös kattomaaleilla voi loihtia erilaisia efektejä.

Valoa peilien avulla

Vaikka makuuhuoneessa vietetäänkin paljon aikaa pimeässä, on valoisa makuuhuone päiväsaikaan upea ilmestys. Valoa kannattaakin pyrkiä tuomaan makuuhuoneeseen kaikin mahdollisin keinoin. Tähän yksi helpoimmista keinoista on hyödyntää peilejä, oli kyse sitten seinälle ripustettavista peileistä tai seinän peittävästä peilikaapistosta.

Jo pelkästään peilin lisääminen ikkunaa vastapäätä voi saada aikaa ihmeitä. Peili heijastaa luonnonvaloa kauniisti eri puolille huonetta ja pehmentää varjoja, jotka ovat saattaneet aiemmin tehdä huoneesta synkän ja hämärän. Usein peilit tuovat huoneeseen myös mukavasti tilan tuntua.