Remontilla lisää säilytystilaa kotiin

Oli koti minkä kokoinen hyvänsä, on useimmilla meistä toiveena se, että siellä mahtuu säilyttämään omia tavaroitaan siististi ilman, että jokainen nurkka täyttyisi säilytyslaatikoista.

Mikäli kodista löytyy riittävästi neliöitä, ei säilytystilasta todennäköisesti ole puutetta. Pienissäkin asunnoissa asuvilla on kuitenkin mahdollista muokata kotiaan siten, että neliöt on optimoitu säilytystilaa ajatellen.

Säilytystilaa on mahdollista luoda monellakin eri tavalla. Tällä sivulla jaamme muutamia remonttivinkkejä, joiden avulla loihdit kotiisi tilan tuntua melko vähällä vaivalla.

Hyödynnä hukkaneliöt

Lähes jokaisesta suomalaiskodista löytyy tyhjiä nurkkauksia tai koloja, jotka jäävät hyödyntämättä. Juuri tällaisiin kannattaa keskittyä ensimmäisenä silloin kun kotiinsa haluaa loihtia ylimääräistä säilytystilaa. Jos eteisestä löytyy vaikkapa hankalan muotoinen syvennys tai tyhjä nurkkaus, kannattaa se ehdottomasti hyödyntää säilytystilana.

Kaikkein helpoiten se onnistuu lisäämällä tilaan naulakon, johon vieraat voivat näppärästi ripustaa takkinsa. Kenties vieläkin optimaalisempi ratkaisu on asentaa tilaan säilytystilalla varustettu penkki, jonka sisään voi kätkeä esimerkiksi kenkiä tai muuta pientä tavaraa.

Näin eteiseen saa helposti luotua istumapaikan sekä säilytystilaa, jolloin sen yleisilme pysyy siistinä. Muita potentiaalisia säilytystiloja voi löytyä esimerkiksi portaiden alapuolelta tai kaappien päältä.

Remontoi säilytystilaa kohdennetusti

Monet remontoivat kotiaan sillä ajatuksella, että sinne halutaan luoda säilytystilaa, ja vasta remontin jälkeen katsotaan, mikä tavara sopii mihinkin. Asiaan voi ottaa päinvastaisen lähestymistavan ja pohtia ensin, mitkä kaikki tavarat kotona haluaa saada piiloon, ja vasta sitten suunnitella niitä varten parhaat säilytysratkaisut kotiin.

Kotoa saattaa esimerkiksi löytyä seinälle ripustettava varsi-imuri tai muita muodoltaan haastavampia esineitä, joiden kohdalla saattaa olla järkevää pohtia säilytysratkaisuja etukäteen nimenomaan kyseisten esineiden kohdalla.

Säilytystilaa kattoon saakka

Monessa suomalaiskodissa potentiaalista säilytystilaa löytyy runsaasti aivan katonrajasta, mutta monetkaan eivät hyödynnä sitä. Mikäli kotiin on kuitenkin mahdollista asentaa lattiasta kattoon ulottuva kaapisto, on se huomattavasti tilavampi säilytysratkaisu kuin tavallinen kaappi, jonka yläpuolelle jää parhaimmillaan jopa yli metrin verran säilytystilaa käyttämättä.

Mikäli kodista puuttuu säilytystilaa esimerkiksi koriste-esineille tai viherkasveille, voi sellaista luoda helposti myös asentamalla korkealle erilaisia hyllytasoja. Ne eivät ole kenenkään tiellä, mutta tarjoavat metrikaupalla säilytystilaa tilaa vieville esineille. Kauniisti aseteltuina tavarat myös näyttävät tyylikkäiltä katonrajassa.