Tutki vaihtoehtoja ennen remontin aloittamista

Ellei kyseessä ole alan ammattilainen, ei kodin remontteja tule tehtyä ihan joka viikko, eikä välttämättä edes joka vuosi. Remontin suuruudesta riippuen etukäteisvalmisteluja ja huolellista kartoitusta eri vaihtoehtojen suhteen saattaa joutua tekemään pitkäänkin.

Vaikka jonkin remontin olisikin suorittanut parikymmentä vuotta sitten, ovat tekniikat ja materiaalit voineet hyvinkin muuttua merkittävästi vuosien saatossa. Näin ollen tietojen päivittäminen ennen toden teolla toimeen ryhtymistä on suositeltavaa.

Mikäli kyseessä on vain pieni pintaremontti kuten maalikerroksen uusiminen tai jokin yksinkertainen nikkarointihomma, ei siihen välttämättä tarvitse pahemmin valmistautua. Jo maalaisjärjellä ja huolellisella ohjeiden lukemisella pärjää yleensä vallan mainiosti.

Jos peukalo menee suuhun, voi silloin googlata pikaisesti ohjeita netin mittavasta tietopankista. Aina silloin tällöin kotona tulee kuitenkin ajankohtaiseksi suurempi remontti, josta kaikilla ei välttämättä ole ennestään minkäänlaista kokemusta.

Konsultoi ammattilaista

Amatöörin ja vähänkään taidoistaan epävarman kannattaa ehdottomasti kääntyä ammattilaisen puoleen kodin remontointiin liittyvissä kysymyksissä. Toisinaan voi jopa riittää se, että ammattilaiselta kysyy vinkkejä tai suosituksia remonttiin. Monet kuitenkin ulkoistavat mielellään koko tehtävän jollekin sellaiselle, joka tietää mitä tekee.

Väärin asennettu laminaattilattia voi pitkällä tähtäimellä koitua huomattavasti kalliimmaksi, jolloin itse tekemisellä saavutetut säästöt ovat hetkessä mennyttä. Myös esimerkiksi sähkötöissä, putkiremonteissa ja ikkunaremonteissa on yleensä järkevämpää antaa tehtävä ammattilaisen huomaan.

Ajankohtaista tietoa remontointiin messuilta

Rakennus- ja remontointialalla järjestetään aika ajoin erilaisia messuja ja muita tapahtumia. Jos suunnitteilla on jonkinlainen kodin remontti, kannattaa siinä tapauksessa selvittää, järjestetäänkö kotiseudulla lähiaikoina teemaan liittyviä tapahtumia.

Rakennusmessut ja sisustusmessut ovat toimivat loistavina inspiraation lähteinä silloin kun ajatus remontista pyörii päässä vielä hyvin epämääräisenä, eikä vielä ole muodostunut selkeää käsitystä siitä, mitä remontilla haluaa saavuttaa. Sisustusmessut pursuavat kodin sisustukseen liittyviä ideoita ja trendejä, joista voi poimia itselleen mieluisimmat omaan käyttöönsä.

Messuille osallistumisessa on yleensä sekin hyvä puoli, että näytteilleasettajilla on usein voimassa hyviä messutarjouksia. Remonttia suunnittelevalle messut voivatkin olla viimeinen sysäys, jolla remonttiprojektin saa konkreettisesti käyntiin.