Näin säästät remonttikuluissa

Kuka tahansa joskus kotiaan remontoinut tietää, että remontti voi nielaista nopeasti yllättäviäkin rahasummia. Vaikka remontointikuluihin olisikin varannut määrätyn budjetin, saattaa matkan varrella ilmetä yhtä sun toista rahareikää, johon ei välttämättä ole osannut varautua.

Remonttiin ryhtyvän onkin oltava tarkkana, ettei remontista koidu kohtuuttoman suurta menoerää. Tällä sivulla tarkastelemme muutamia vinkkejä, joiden avulla kodin remontissa on mahdollista säästää rahaa.

Laadi remonttibudjetti ja pitäydy siinä

Etenkin jos rahaa on käytössä vain rajallisesti, remonttihommiin ei koskaan pidä lähteä ilman minkäänlaista taloudellista suunnitelmaa.

Aivan aluksi onkin hyvä lähteä liikkeelle omaan rahantilanteeseen sopivan budjetin määrittelemisestä, jonka jälkeen voi alkaa tutkimaan erilaisia materiaali- ja kalustevaihtoehtoja ja laatimaan niistä hankintalistaa.

Hyvin nopeasti käy ilmi, millaiseen lopputulokseen on realistista päästä. Listalta voi helposti karsia pois liian kalliit vaihtoehdot ja vaihtaa ne edullisempiin. Koska remontoinnin aikana sattuu ja tapahtuu monenlaista, kannattaa budjettiin varata pieni puskurivarasto odottamattomia yllätyksiä ja joustavuutta varten.

Hae remonttilaina

Toisinaan kotona voi tulla vastaan tilanne, jossa remontti on jopa välttämättömyys. Kodin putkisto voi olla surkeassa kunnossa tai katto vuotaa, jolloin ne on syytä saada korjattua ennen suurempia vahinkoja.

Usein ennakointi onkin tehokas säästökeino, vaikka remonttikulut kirpaisisivatkin. Jos taloudellinen tilanne ei anna muuten myöten, voi remonttilaina tulla silloin kyseeseen. Pitkällä tähtäimellä kodin kunnostaminen on aina järkevä päätös, jolla voi välttyä suuremmilta menoeriltä tulevaisuudessa.

Tähystele tarjouksia

Mikäli remontti ei ole akuutti asia vaan tiedossa joskus lähitulevaisuudessa, ovat silloin mahdollisuudet säästöjen saavuttamiseen erinomaiset. Remonttia suunnitteleva voi kaikessa rauhassa vertailla eri vaihtoehtoja ja hintoja ja tehdä hankintoja pikku hiljaa aina kun kohdalle osuu sopivia vaihtoehtoja.

Myös erilaiset tarjoukset kannattaa hyödyntää, joten remontti- ja sisustusalan liikkeiden mainoslehtisiä ja kotisivuja kannattaa pitää silmällä pidemmän aikaa.