Minkä huoneen remontointi maksaa eniten?

Kodin omistaminen ei ole halpaa lystiä, mutta siitäkin huolimatta usein sen arvoista. Aina silloin tällöin tulee väistämättä vastaan hetki, jolloin kotona on tehtävä pienempiä tai suurempia remontteja.

Riippuen kunnostustöiden laajuudesta projektiin voi projektiin upota rahaa kymmenistä euroista jopa kymmeniintuhansiin euroihin. Tällä sivulla tarkastellaan, mikä kodin tiloista on tyypillisesti kallein remontoida.

Keittiön ja kylpyhuoneen kunnostaminen verottaa lompakkoa

Vaikka olohuone onkin usein kodissa kaikkein suurin tila, ei sen remontointi välttämättä koidu kovinkaan kalliiksi muihin huoneisiin verrattuna.

Olohuone saattaa kaivata esimerkiksi uusia maalipintoja tai lattiaremonttia, mutta yleensä tila ei sisällä muita kalusteita, joiden kunnostaminen lisäisi hintalapun määrää. Sen sijaan kylpyhuonetta ja etenkin keittiötä pidetään usein kaikkein kalleimpina kodin remontointikohteina.

Toisaalta juuri niiden kunnostaminen on usein myös kaikkein kannattavinta taloudellisesti, sillä hiljattain suoritettu keittiö- tai kylpyhuoneremontti voi hyvinkin nostaa asunnon arvoa merkittävästi.

Etenkin jos suunnitteilla on perusteellisempi keittiöremontti, on siihen hyvä varata reilumpi budjetti. Ei ole mitenkään tavatonta ottaa sitä varten lainaa, sillä keittiön kunnostaminen saattaa kustantaa tarpeesta riippuen jopa reilusti yli kymmenentuhatta euroa tai enemmänkin.

Ei olekaan mikään ihme, että juurikin kodin remonttia varten haettavat lainat ovat yleistyneet viime vuosina. Usein tämän kokoluokan remontissa yhdistä luotot on taloudellisesti järkevä ratkaisu, joka voi tuoda helpotusta laskujen maksamiseen, mikäli alla on jo valmiiksi muita lainoja maksettavana.

Mikä keittiöremontissa maksaa?

Keittiön remontointiin uppoaa helposti rahaa etenkin siksi, että tila sisältää monenlaisia kalusteita ja kodinkoneita sekä putkistoja, joita on pakko ennen pitkää uudistaa. Vaurioituneet tasot, kuluneet kaapistot, ruostunut pesuallas, vanha ja vetämätön viemäri tai rikkoutuneet kodinkoneet ovat vain muutamia esimerkkejä kohteista, joita keittiössä saattaa joutua kunnostamaan tai vaihtamaan kokonaan uusiin.

Keittiöremontin kokonaishintaan vaikuttavat toki monet eri tekijät. Sekä keittiön koko että remontin laajuus ovat oleellisia seikkoja remonttibudjettia laadittaessa. Mikäli on valmis suorittamaan ainakin osan remontista itse, voi sen myötä saavuttaa merkittäviä säästöjä.