10 vinkkiä kodin onnistuneeseen suunnitteluun ja kunnostamiseen pienellä budjetilla

10 vinkkiä kodin onnistuneeseen suunnitteluun ja kunnostamiseen pienellä budjetilla

Kun ajattelemme kodin remonttia ja suunnittelua, mieliimme syntyy mielikuvia huippuluokan suunnittelijoista ja näytöskodeista, joiden sisätilat ovat huikeat. Nämä mielikuvat saavat meidät tuntemaan olomme riittämättömäksi, ja lisäksi ne asettavat riman erittäin korkealle, kun on kyse odotuksista kustannusten ja toteutuksen suhteen, kun remontoimme tai suunnittelemme omia kotiamme. Valitettavasti monet unohtavat, että sisustussuunnittelun periaatteet ovat universaaleja ja että onnistuneen remontin vinkkien ei tarvitse olla kalliita. Itse asiassa on monia tapoja, joilla voit säästää rahaa ja saada silti kodin, joka on lopulta juuri sellainen kuin haluat. Suunnittelitpa sitten pian myyntiä tai halusitpa vain välttää kuluttamasta kotiisi enemmän kuin on tarpeen, tässä on 10 vinkkiä kodin onnistuneeseen suunnitteluun ja remontointiin pienellä budjetilla.

Aseta prioriteettisi

Jos olet remontoimassa kotiasi, on tärkeää kysyä itseltäsi rehellisesti, kuinka paljon sinun on todella tehtävä. Tarvitsetko toisen kylpyhuoneen kasvavan perheen vuoksi? Ovatko keittiökoneet yhä toimivia, mutta vain vanhentuneita? Onko energiansäästö- tai turvallisuusparannuksia, joista voisi olla hyötyä? Kun asetat prioriteetteja, voi olla hyödyllistä jakaa remonttiprosessi ajan ja rahan osuuksiin. Jos esimerkiksi haluat vaihtaa työtasot, mitä se oikeastaan vaatii? Kuinka kauan sen tekeminen kestää? Kuinka paljon se maksaa?

Ole realistinen aikataulun ja budjetin suhteen.

Yksi suurimmista virheistä, joita ihmiset tekevät remontoidessaan, on liian korkeat odotukset ja liian alhainen budjetti. Saatat haluta tietynlaisen ilmeen, mutta on olemassa keinoja, joilla voit saavuttaa sen ja pysyä samalla omien mahdollisuuksiesi rajoissa. Löydät usein edullisia tarjouksia käytetyistä huonekaluista ja materiaaleista verkossa toimivilta jälleenmyyntisivustoilta tai käytettyjen huonekalujen kaupoista. Äläkä unohda uudelleenkäyttö- ja uudelleenkäytön vaihtoehtoja – monesti voit säästää paljon rahaa ja luoda hyvin ainutlaatuisen ilmeen lisäämällä uniikkeja huonekaluja, käyttämällä materiaaleja uudelleen, käyttämällä materiaaleja uudelleen ja värjäämällä ne uudelleen.

Suunnittele remontti etukäteen

Ennen kuin sukellat pää edellä remonttiin, varmista, että suunnittelet etukäteen. Tämä ei ainoastaan vähennä mahdollisuutta, että käytät remonttiin liikaa rahaa, vaan se myös auttaa sinua pysymään aikataulussa remontin kanssa ja antaa sinulle realistisen aikataulun remontin valmistumiselle. Muista, että kaikkia remonttihankkeita ei voi tehdä viikonloppuna – ja se ei haittaa. Jos sinun on asetettava tärkeysjärjestykseen, mitkä remontit ovat tärkeimpiä, tee se sijoitetun pääoman tuoton perusteella. Mitkä remontit säästävät eniten rahaa pitkällä aikavälillä? Kun suunnittelet remontit etukäteen, voit myös tunnistaa mahdolliset ongelmatilanteet ennen kuin ne ilmenevät. Mitä materiaaleja sinun on hankittava työtä varten? Mitä lupia tai lisenssejä sinun on hankittava? Aiheuttavatko remontit palvelukatkoksia? Kuinka paljon aikaa remontti vie?

Älä pelkää kompromisseja.

Remontit ovat loistava tilaisuus lisätä kotisi arvoa ja luoda haluamasi koti. Joskus remontti voi kuitenkin mennä pieleen, ja saatat joutua tinkimään alkuperäisestä suunnitelmastasi. Et ehkä pysty toteuttamaan kaikkea, mitä olet suunnitellut. Remontti saattaa kestää odotettua kauemmin. Tai ne voivat maksaa enemmän kuin oletit. Saatat joutua tinkimään käyttämistäsi materiaaleista tai tiettyjen kalusteiden viimeistelystä tai väristä.

Tee ostokset oikeaan aikaan

Jos haluat säästää rahaa kodin remontissa, ostosten tekeminen oikeaan aikaan on avainasemassa. Varmista, että suunnittelet remontin sesongin ulkopuoliselle ajalle. Jos aiot maalata kotisi uudelleen, se kannattaa tehdä silloin, kun maalauspalveluiden kysyntä on vähäistä, eli yleensä syys- ja talvikuukausina. Jos aiot vaihtaa kattosi, se kannattaa tehdä keväällä, jolloin kattopalvelujen kysyntä on suurta. Jos aiot vaihtaa kodinkoneet, se kannattaa tehdä silloin, kun valmistajat julkaisevat uusia malleja. Vaikka hinnat ovat todennäköisesti korkeammat, takuuaika pitenee. Jos aiot vaihtaa lattianpäällysteen, paras aika tehdä ostoksia on syksyllä tai talvella, jolloin lattianpäällystöyrityksillä on alennusmyyntejä, joilla ne tyhjentävät varastojaan kesän vähäisemmän kävijämäärän vuoksi.

Image Source: Pexels‍

Tunne materiaali- ja kunnostusvaihtoehtosi.

Jos olet remontoimassa kotiasi ja sinulla on vain vähän kokemusta, on tärkeää ymmärtää täysin käyttämäsi materiaalit. Jos olet maalaamassa uudelleen, älä osta vain ensimmäistä näkemääsi väriä. Käytä sen sijaan aikaa käydä muutamassa maalikaupassa ja katsella maalimalleja. Tämä auttaa sinua tekemään tietoon perustuvan päätöksen ja estää sinua myös ostamasta liikaa maalia. Jos olet vaihtamassa lattiapinnoitteita, käytä aikaa lattianpäällystevaihtoehtojen tutkimiseen. Pohdi erityyppisten materiaalien, kuten puun, laattojen ja vinyylin, sekä eri tyylien, kuten perinteisen ja nykyaikaisen, hyviä ja huonoja puolia. Ota huomioon, kuinka paljon lattiapinnoitteeseen kohdistuu jalankulkua, sekä tarvittava puhdistus- ja huoltotarve.

Muista, että voit aina kunnostaa uudelleen tulevaisuudessa.

Jos olet huolissasi siitä, että remontti ei ole aivan täydellinen, älä hermostu. Voit aina palata takaisin ja tehdä korjauksia. Jos maalaat uudelleen, muista, että voit aina maalata uudelleen muutaman vuoden kuluttua, jos muutat mielesi tai haluat uuden ilmeen. Jos asennat uuden lattian, muista, että voit aina vaihtaa sen uudelleen, jos se kuluu. Jos olet remontoimassa kotiasi ja sinulla on budjetissasi liikkumavaraa, voi olla hyödyllistä harkita vararahaston lisäämistä. Tätä rahastoa voidaan käyttää odottamattomien kustannusten varalle, joita voi syntyä remontin aikana, kuten putkirikko tai urakoitsijan budjetin ylitys. Sitä voidaan käyttää myös materiaalikustannuksiin, jotka saattavat nousta odottamattomasti.

Älä pelkää pyytää apua!

Jos remontoit kotia, saatat huomata, ettet ole omimmillasi. Et ehkä tiedä, mikä urakoitsija olisi paras palkata tai mitkä materiaalit olisivat parhaita tiettyihin töihin. Vaikka voit varmasti tehdä joitakin remontteja itse, on usein parasta jättää muut remontit asiantuntijoiden tehtäväksi. Äläkä unohda, että on olemassa monia järjestöjä, jotka voivat auttaa sinua matkan varrella. Olipa kyseessä sitten urakoitsijoiden yhdistys tai paikallinen rautakauppa, monet järjestöt tarjoavat neuvoja ja resursseja. Älä siis ujostele. Pyydä apua, kun tarvitset sitä. Kodin kunnostamisesta on monia etuja, olipa kyse sitten energiatehokkuuden parantamisesta, neliömäärän lisäämisestä tai vain tilan ulkoasun ja tunnelman päivittämisestä. Muista, että sisustusperiaatteet ovat yleismaailmallisia ja että onnistuneen remontin vinkkien ei tarvitse olla kalliita. Huolellisella suunnittelulla ja budjetoinnilla voit muuttaa kotisi juuri sellaiseksi kuin haluat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *